Hus ukrainska japanska

Hus ukrainska japanska

Arkitekt Sergey Makhno renoverade en befintlig byggnad i förorterna till Kiev för att skapa en ny bostad för honom och hans familj. Projektet, som heter Shkrub House, är inspirerat av den japanska filosofin Wabi-Sabi, som finner skönhet i ofullkomlighet. Huset kännetecknas av användningen av opolerade material från Ukraina som adobeväggar och det monumentala halmtaket och designades också i modern ukrainsk stil.

Shkrub House är fördelat på två våningar, med bottenvåningen som rymmer de mer sociala aspekterna av projektet och den övre våningen rymmer de privata sovrumsområdena. Dessa två plan är emellertid inte helt annorlunda eftersom de är anslutna av vardagsrummet med dubbla volymer, som också kan ses från övervåningen och erbjuder en kontakt i hela huset.

De nu levande, matsalar och köksområdena har sett den mest betydande förändringen i renoveringen av den befintliga byggnaden. Dessa rums väggar och tak är dekorerade med trä, vilket också visar Makhnos omfattande samling av leraobjekt från 5: e till 2: a millenniet f.Kr. Övre våningen ska vara enkel och bestå av ett galleri och sovrum för familjen. Hallen avslutas med en balkong med utsikt över vardagsrummet och trädgården – det första ägarna ser när de lämnar sina rum på morgonen.

Utanför fortsätter sammanslagningen av Japan och Ukraina när lönn och körsbärsträd står vid sidan av ukrainsk zoomorf keramik och samtida konst. Sammantaget leder utformningen av Shkrub House med en blandning av naturliga material och organiska former inom den vanliga byggnadsvolymen till en modern tolkning av traditionen.

Shkrub-hus med ukrainsk och japansk estetik - DigsDi
sergey makhno bygger en japansk trädgård i ukrainsk förort
Ett halmtakshus som blandar ukrainska och japanska.
sergey makhno bygger en japansk trädgård i ukrainsk förort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*