Hus som producerar energi

Hus som producerar energi

Arkitekterna Robert Arlt och Charles MacBride och en grupp studenter i South Dakota har slutfört ett experimentellt passivhus med gavlar som de hävdar är det första i regionen som återför energi till nätet. Eftersom det för närvarande inte finns någon statlig energikod som bostadshus i South Dakota måste uppfylla, syftar projektet till att lyfta fram byggnadsmöjligheterna.

Enligt teamet är det 2 000 kvadratmeter stora huset också det första i regionen som producerar mer energi än det förbrukar. Bostaden är 90 procent effektivare än ett liknande hus byggt enligt kod och är det första huset i området som återför energi till nätet. De energibesparande och miljövänliga detaljerna inkluderar solcellsmoduler installerade på taket för att generera energi, en inbyggd varmvattenberedare med en mer effektiv värmepump och fyrdubbla fönster. Det finns också ett Zehnder HRV-system (Healthy Climate Heat Recovery Ventilation) som använder värmen från den inaktuella luften som lämnar huset för att värma upp den inkommande friska luften, vilket minskar energiförlusten.

Taket är utformat för att hänga över öppningar på den södra fasaden för att ge skugga i varmt väder. Rännan är inbyggd för att minska värmeförlusten genom köldbryggor. Alla väggar i huset är belagda i en vit färg utan VOC (Volatile Organic Compound), vilket innebär att den inte innehåller kol.

Huset har också ett iögonfallande utseende; Den mörkgrå fibercementspåret täcker utsidan och fönstren och dörrarna är inramade i cederträ. En del av gavelhuset skärs bort för att skapa en liten hall. Den sjunkna entrén är helt klädd i cederträ och har en ljusröd dörr. På baksidan av huset ansluter en innergård täckt med träplattor till det fristående garaget.

Inuti vardagsrummet och matplatsen är dubbelt högt i tak för att se aktiviteter på övervåningen, inklusive två sovrum och ett loft på övervåningen. Det stora sovrummet ligger på bottenvåningen.

huset som producerar energi arbetsrummetaviocialone + bautiz.
Attikas energianläggning producerar tillräckligt med el för att ladda.
Rumäniens Prefab PRISPA Solar Decathlon House producerar 20% mer.
Det här effektiva huset syftar till att producera energi - Harvard Gazet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*