Hus som omsluter en gammal stuga

Arkitektföretaget Smartvoll fick ett gammalt hus i Klosterneuburg, Österrike, och kapslade det in i tre andra byggnader för att skapa ett rymligt familjehem. Hus B är nu en lägenhet för en familj på sex personer med koppartak och balkong i smidesjärn.

Barnens torn, vardagsrum och matplats, som förbinder gammalt och nytt och där familjen samlas, är tre områden som utgör det nya huset. En hus med två våningar gavlar bildar detta hus, som har höga rum under takfoten. På bottenvåningen finns två barnrum samt en separat toalett och duschrum. På övervåningen finns ytterligare två barnrum och ett badrum med badkar. En byggnad med en våning som består av ett rum och ett platt grönt tak förbinder gavelbarnkvarteret med det gamla huset.

En liten trappa leder ner till barnens byggnad och den tredje tillbyggnaden. Detta är en annan berättelse byggnad som rymmer ett bekvämt bibliotek stil vardagsrum med en vägg med öppna hyllor. Enkla träplankor fästs på förlängningens väggar och tak, och matsalen, vardagsrummet och köket delar ett terrazzostilgolv.

Bottenvåningen i den gamla stugan är ett kök med öppen planlösning och familjerum med badrum och skafferi mitt i planen. På övervåningen finns ett stort sovrum och badrum på de flesta av första våningen, som också inkluderar en studie och en separat toalett.

Gröna gräsmattor omger omkretsen av hus B, som har flera utomhusområden som definieras av den trappade betongbasen som omger de fyra byggnaderna. En liten innergård med ett träd ligger mellan matsalen, huvudbyggnaden och vardagsrummet. Här är en cykelskur åt sidan.

Samtida hus B omsluter en gammal stuga - DigsDi
Samtida hus B omsluter en gammal stuga 2020 |  Gammal.
Samtida hus B omsluter en gammal stuga - DigsDi
Pin på House extensio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*