Hus som ett flytande bostadsutrymme

Hus som ett flytande bostadsutrymme

Utmanad av en uppdelad lägenhet och en otroligt lång planlösning skapade Gon Architects en ljus och flödande bostad för en enda person i Madrid. Ligger på tredje våningen i en befintlig byggnad, var Sequence House konceptuellt utformad för att skapa en serie scenografier relaterade till livets grundläggande handlingar, från matlagning, sömn och vila till arbete och rengöring och vård av kroppen.

Utgångspunkten för Gon Architects design var att arbeta med det befintliga systemet med bärande väggar som löper parallellt med fasaden för att stänga en serie rum i olika storlekar som kretsar kring gårdar och är båda isolerade och förbundna med en korridor. Genom att ta bort delar av dessa väggar där det är möjligt ångrar det nya ingreppet indelningen av den befintliga planlösningen för att skapa ett fritt och flytande hem som är visuellt kopplat.

Även om Gon Architects är ett halvöppet bostadsutrymme implementeras Gon Architects koncept att skapa olika scenografier effektivt genom användning av färger. Till exempel har köksområdet sin egen identitet tack vare en stark, djupblå rand. Badrummet är inrett i solgult och sovrummet och läsområdet kännetecknas av de varma röda terrakottaplattorna. Dessa hörn ger möjlighet att experimentera med färg och belysning och markerar därför symboliskt platsen där en handling äger rum. Som namnet antyder förklaras det sekventiella huset som en serie arkitektoniska berättelser som formulerar funktionen och kan ständigt omkonfigureras enligt ägarens behov.

sekvenshuset av gon arkitekter är ett flytande bostadsutrymme för en.
sekvenshuset av gon arkitekter är ett flytande bostadsutrymme för en.
sekvenshuset av gon arkitekter är ett flytande bostadsutrymme för en.
sekvenshuset av gon arkitekter är ett flytande bostadsutrymme i madr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*