Hus runt japansk trädgård

Hus runt japansk trädgård

Hidden Cove Residence ligger vid sjön Washington och består av cederklädda paviljonger som är ordnade runt en japansk trädgård. Hemmet har fantastisk utsikt över vattnet och kaskadbergen i fjärran.

Ägarna ville ha en lugn atmosfär och tillgång till vatten. Bostaden behövde också hysa deras unika samling utomhusväxter, för dem var trädgården lika viktig som huset. När det gäller en arkitektonisk stil var målet att skapa en lägenhet som förlitade sig på det japanska språket utan att vara för bokstavlig.

Arkitektteamet svarade på en konstigt formad plats med fyra paviljonger, varav en är i en vinkel. Volymerna i olika storlekar är ordnade runt en frodig trädgård. Ytterväggarna är insvept i specialfrästa cederpaneler så att huset smälter in i de jordnära omgivningarna. Paviljongerna kröns med låga, höfttak som är baserade på traditionella japanska hus.

Sovrummen och vardagsrummet är tydligt avgränsade inom husets separata volymer. Den norra delen av lägenheten innehåller ett garage och ett kök. I ett angränsande band finns ett vardagsrum och matsal som smälter samman med en skyddad terrass med utsikt över sjön. Den vinklade volymen som löper längs fastighetens södra kant inkluderar en master-svit, ett rum och en kontorssvit. En fristående paviljong i väster inkluderar en konststudio, gästrum och träningsanläggning. Det finns stora fönster i hela bostaden som har utsikt över trädgården eller landskapet bakom kundens egendom.

Rummen är inredda i neutrala färger, modern inredning och naturliga ytor som marmor och trä. Teamet införlivade överdimensionerade cerusfärdiga ekdörrar och fickdörrar för att maximera utrymmet. Taket är klädda med cederträ – ett material valt för både dess estetiska och akustiska egenskaper.

30 Magical Zen Gardens |  Zen trädgård design, japansk trädgård design.
Uthyrning av japansk trädgård |  Bröllopsplats |  Specialevenemang.
Storrier Stearns Japanese Garden |  Sevärdheter i Pasadena, Los.
Hus utformat runt en japansk trädgård - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*