Hus översvämmat med naturligt ljus

Vad är speciellt med det här huset som vi upptäcker idag? Huset, känt som push-pull-huset, har en öppen och ljus inredning, medan utsidan matchar den skyddade bostadsarkitekturen för hantverk från 1930-talet. Huset byggdes av Londonbaserade arkitekter Cullinan Studio, som är uppdelat i sektioner så att ljuset kommer in i interiören genom de glaserade luckorna.

Push-pull-huset består av en korslaminerad träkonstruktion (CLT), som designades i samarbete med träspecialisten Eurban. Början med dessa robusta hantverksstrukturer tog Cullinan Studio en traditionell husform och delade upp den i tre delar. Husets huvudsymmetriska form har delats upp i två delar och läser nu som två mono-lutande former som skärs av en entré och en trappa. Förutom dessa två former fortsätter takhöjden att sjunka för att skapa ett stort vardagsrum, kök och matplats med öppen planlösning med ett glaserat hörn med utsikt över trädgården.

Kunderna var verkligen intresserade av en känsla av lätthet inuti, så det var det som styrde inställningen. Enkel massering pressas och dras i direkt respons på inställningen, vilket ger solljus och dagsljus. Huvudvolymen har delats in i fyra delar runt det centrala ingångsområdet, där rummen tar upp varje hörn. På bottenvåningen finns en mysig arbetsplats och ett grovkök. På plan ovanför finns ett sovrum i varje hörn.

Öppenheten för ”pauserna” mellan de enskilda blocken i kombination med glasbalustrader främjar de visuella förbindelserna mellan husets nivåer. Inuti har husets CLT-struktur exponerats och tillsammans med vita väggar ger den en ljus kontrast till de mörka tegelstenarna och plattorna utanför.

Unikt split hus översvämmat med naturligt ljus - DigsDi
10 rumsinteriörer översvämmade med naturligt ljus - Kärlek händer Magazi
Marin blötdjurinspirerad Circle House är översvämmad med naturlig lig
Komplex geometri i ett nytt tvåvåningshus, översvämmat med naturligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*