Hus Med Fruktträd På Taket

Hus Med Fruktträd På Taket

Detta unika hus av Vo Trong Nghia Architects byggdes i Vietnam. Det mest ovanliga med det är fruktträd på taket.

Thang House är gjord av lådor med tegel och stenar staplade runt en lummig innergård. Det är det senaste inom träningsområdet House for Trees. Vo Trong Nghia Architects designade dessa hus för att föra naturen in i täta stadsmiljöer. Återvunnet vatten från en fiskdamm på bottenvåningen används för att mata fruktträd på husets tak.

Solpaneler sägs vara självförsörjande och ge energi till huset, medan ett automatiskt vattenåtervinningssystem cirkulerar vatten mellan fiskdammen och de planterade områdena. I planen består huset av två parallella remsor på en liten urbant tomt, varav en innehåller bostadshus och den andra en trädgård som är omgiven av en hög, planterad mur. Den gröna väggen sträcker sig upp till takträdgården, som innehåller nio planterade lådor.

Det gröna utrymmet som går förlorat på grund av konstruktion har kompenserats av en fruktträdgård på taket som tar emot solljus och skyddar byggnaden. Öppningar och balkonger i vardagsrummet vetter ut över de gröna områdena och den lilla fiskdammen. Dessa utomhusområden är utformade för att ge naturligt ljus, frisk luft och doften av gräs och blommor i varje hörn av hemmet.

Fyra lådor rymmer bostadsutrymmena – en stor volym med tre mindre projektionsenheter som innehåller sovrum. Dessa höjs på tunna betongpelare ovanför trädgården. Smala slitsar i betongtaken på dessa lådor ger ljus. Fönster erbjuder utsikt mellan rummen och trädgården, och stora skjutdörrar gör att interiören kan öppnas mot balkonger. Med trafikvägar som leder genom denna blandning av inomhus- och utomhusutrymmen fick olika delar av huset olika materialytor. Thang-husets betonggolv och synliga stenväggar kontrasterar med mörka trämöbler.

Samtida hus med fruktträd på taket - DigsDi
Kycklinghus, pennor och kuddar |  Fruktträd bakgård, bakgård.
Vo Trong Nghia planterar fruktträd på taket av Thang House i.
Vo Trong Nghia planterar fruktträd på taket till ett hus i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*