Hus med flexibel interiör

Hus med flexibel interiör

REI-huset av CRUX Arquitectos utvecklades för att förändra en familjs behov. Projektet inleddes med att ifrågasätta tanken på en lägenhet och hur utrymmena förändras under dagen och över tiden för att skapa en flexibel och interaktiv interiör. Arkitekterna antog konceptet ”basilikaplanen”, som inkluderar sammankopplade sjöar med olika funktioner. Därför är bostaden utformad för anpassningsbara rum som erbjuder olika användningsområden.

Layouten består av tre fartyg. Det centrala skeppet har huvudfunktionerna: äta, chatta, vila och spela. Smala rörformiga metallpelare skiljer det centrala området från ambulansen, medan sidogångarna är formade som en ”sakristi”. Denna rumsliga konfiguration går utöver traditionella lägenhetstyper, eftersom invånarna kan omforma och anpassa platsen med oväntade användningsområden.

De tre navarna kan enkelt delas med räcken, gardiner eller torra skiljeväggar. På vissa ställen går de tre fartygen samman i två eller ett. De sträcker sig utåt, de blir en terrass. De gräver till och med marken och ansluter till den lägre nivån. Dubbelhöjdsnätet skjuter ljuset för att belysa de centrala rummen på första våningen. Det falska taket visas när det behövs, vilket gör att taket i de centrala områdena kan exponeras, exponera det böjda betongvalvet och ge huset en viss karaktär.

Kedjelänkstaket ger inte bara ett lager av skydd och tillflykt, utan ger också utsikt mot utsidan, som i medeltida romanser. Huset utnyttjar också den bästa orienteringen i detta område för att möjliggöra lång sikt och kontinuerlig kontakt med utsidan. Korsventilation erbjuds som ett naturligt luftkonditioneringssystem så att ingen energiförbrukande enhet krävs för att kyla inomhustemperaturen på sommaren.

Cool liten husdesign med flexibel och interaktiv interiör.
Flexibla interiörer: 13 formförskjutande små lägenheter |  Urbani
Litet hus maximerar utrymmet med flexibel inredning  Litet rum .
Cool liten husdesign med flexibel och interaktiv interiör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*