Hus med delade nivåer

Hus med delade nivåer

Scenario House är resultatet av att arkitekten blev sin egen klient och kunde öva på det han predikar. Scenario Architecture köpte detta Hackney radhus med en önskan att renovera det för deras familjs behov. Det ursprungliga målet var att på något sätt ansluta huvudnivån till den lägre nivån i bakgrunden så att utrymmena flyter både fysiskt och visuellt.

Designen på två nivåer möjliggör ett vinklat glastak över trappan och matbordet för maximalt dagsljus. Vardagsrummet leder ner till det öppna köket och matsalen som har tillgång till bakgården. Köket ansluts till ett vardagsrum med lågt tak, perfekt för en arbets- och lekplats för barn. Det tidigare obekväma utrymmet använder varje kvadratcentimeter genom att förvara det under trappan. På övervåningen fick barnen säga till i sitt eget sovrum, som hamnade i ett hemligt gömställe i takfoten och var tillgängligt via en klättervägg och en utgång via en brandstång för att glida ner.

Interiören hålls neutral, med en touch av grafitgrått och svart och några strukturella element som en vägg, hängande lampor i mässing för mer intresse.

Vad är ett hus med två nivåer?  Ett hem för
Vad är ett hus med två nivåer?  Ett hem för
Delat hus av Kit fungerar med lutningen på trädgården
Hus i två plan |  3D Warehou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*