Hus klädd med svart cypress

Hus klädd med svart cypress

En arkitekt och designer har byggt sitt eget hus i Melbourne för att hysa sin konstsamling, skulptur och möbler. River House vid stranden av Yarra River designades också för utomhusaktiviteter för parets barn. Den har en pool och basketplan samt ett båtdäck som ger tillgång till vattnet.

The River House står på platsen för ett 1990-talshus som Unispace-arkitekten Simon Pole och den grafiska formgivaren Annabel Dundas slog ner för att göra plats för sitt hem. Platsen, byggd i en sluttning på 30 grader, är uppdelad i terrassnivåer. Hemmet med tre våningar ligger på övervåningen och en serie gräsmattor och däck leder ner till floden.

River House ligger i tre nivåer och är förbunden med trappor till ett centralt dubbelhöjdsrum som rymmer majoriteten av konstsamlingen. Den översta våningen har utsikt över husets dubbla höjd, som är ett öppet nöjesområde inklusive en lounge, matplats och kök med öppen planlösning med bifogat skafferi och vinkällare. Huvudingången till huset ligger på övervåningen, där också sovrummet med eget badrum och omklädningsrum ligger. Bottenvåningen är tillägnad parets barn. Den har tre sovrum, ett mediarum och ett biljardbord med tillgång till trädgården och floden bortom.

River House är ansluten till en andra byggnad med en täckt bro, som också är klädd i cypresser och har kärleksfullt smeknamnet trädhuset. Familjen bodde i detta ombyggda garage medan de arbetade på huvudbyggnaden. Nu fungerar trädhuset som ett separat pensionat med pentry och en nedsänkt lounge med öppen spis. På övervåningen, där bron ansluter, finns ett sovrum med en arbetsplats och ett badrum.

Samtida flodhus klädd med svart cypress - DigsDi
CLF-hus av Estudio Ba
Hitta ett företag: Sök i Remodelista Architect & Designer Directory.
Arkitekter Estudio BaBO klädde dessa tre trähus i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*