Hus halmtaktak och damm

Hus halmtaktak och damm

AmDesign Architects, Temporary Architects och CTA | Kreativa arkitekter designade Am House på en 3500 m² stor tomt i Can Giuoc, Long An-provinsen, Vietnam. Bostaden var utformad som en lugn, glad oas där ägaren – en man som kan klara mycket stress på grund av sitt krävande jobb – kan hitta lugn, upprätthålla harmoni och återskapa energi.

Byggnaden består av 5 separata kvarter slumpmässigt placerade under ett stort halmtak och alldeles intill en sjö. Designen består av delningsblock som skapar olika vyer både inom och utanför byggnaden. Dessutom ger de tillräckligt med naturlig ventilation och belysning för varje rum.

Taksystemet av stålplåt kompletteras med en halmtak, vilket är ett karakteristiskt arkitektoniskt element i sydvästra Vietnam. På detta sätt förmedlas en miljövänlig och intim känsla som hjälper lägenheten att integreras i naturen. Ett taksystem med träbearbetningsmaterial är placerat under stålplåtarna. På grund av olika taklayouter kan byggnaden minska värmen och hålla en lägre inomhustemperatur.

Tillsammans med taksystemet finns det en slits som gör att mer dagsljus kan tränga in i området i mitten av huset. Tack vare denna slot kan människor känna och uppleva solens rörelse under en dag. Den stora sjön är utformad enligt samma kod som golvet på båda sidor av huset. Den här funktionen är ett miljövänligt element i landskapsarkitektur och minskar värmen på varma sommardagar.

Vietnam hus med halmtak och damm - DigsDi
hus med halmtak sätter sig bredvid lugn damm i vietnam.
Trähus halmtak med damm |  Byggnader / landmärken lager.
Foto av historiskt japanskt Gassho hus med halmtak och.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*