Hus formad som ett trätält

I en lantlig by i Nagaoka, Japan, byggde Takeru Shoji Architects Hara House, en tältliknande träkonstruktion för ett par och deras två barn.

Bostaden ligger i ett hörn av en familjegendom som kunderna kommer att ärva i framtiden och som redan innehåller olika byggnader som huvudhus, arbetshus, bondgård och garage, vilket uppmuntrar användningen av dessa andra byggnader och etablerar hela anläggningen som en sammankopplad by .

Eftersom det finns ett huvudhus liksom andra byggnader i landet, designade Takeru Shoji Architects huset som en ”ofullständig” lägenhet, där familjen också måste förlita sig på användningen av de andra strukturerna för att stärka känslan av samhället i byn. Varje enskild byggnad går utöver hushållet, bortom familjen, och olika gränser kommer löst att gå samman och vi kan försöka skapa nya förbindelser, staket och samhällen.

Bostaden är byggd som ett stort trätält, som omsluter ett kontinuerligt öppet utrymme, vilket eliminerar förråd, partitioner och privata utrymmen så mycket som möjligt. Interiörer kännetecknas huvudsakligen av träytor, medan naturligt ljus kommer in i huset genom strukturens triangulära öppningar samt den stora sidovyn av polykarbonat. Inredningen och möblerna är minimalistiska och funktionella, och allt är traditionellt enkelt som de flesta moderna hus i Japan.

Minimalistiskt hus format som ett trätält - DigsDi
Husformat lektält |  Hustält, Lek tält, Barn leker te
Tältformade hem: dmvA A-inramad Hou
Småbarnssäng, husformad säng, hemsäng Nursery trähusbädd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*