Hus Av En Förstörd Landsbygd

Hus Av En Förstörd Landsbygd

I hjärtat av byn Malveira da Serra vid foten av Serra de Sintra i Portugal har arkitekten Pedro Quintela förvandlat en gammal lantlig bostad till ett ”kramhus”. Det stängda U-formade huset som hittades i ruiner med den lilla terrassen som användes för jordbruksändamål utlöste ett intimt samtal till designern, som bestämde sig för att köpa fastigheten och blåsa liv i den.

Eftersom den gamla lägenheten hade lämnats kvar som en ”hög med stenar” var städningen avgörande för utvecklingen av hela projektet. Arkitekten är alltid närvarande och följer varje steg i sitt team på fem för att lära känna byggnaden bättre och avslöja varje vinkel och vrå. Han kunde också upptäcka artefakter från det förflutna, tolka dem igen i sitt arbete och ge dem ett nytt liv.

Efter en helhetssyn har arkitekten skapat en specifik struktur med identitet, skönhet, sanning och värde. Förnyelsen av lägenheten är resultatet av formgivarens syn på arkitektur som en evolutionär process som är kopplad i tre faser: anpassning; Transformation och kristallisering. Genom denna process är den nya strukturen ett autentiskt verk med respekt för ”platsens anda”. I det specifika fallet med detta ingripande kan man säga att det en gång lilla, förvirrade och mycket uppdelade ”huset i form av en omfamning” öppnade sina armar för att förvandla sig till en flytande, rymlig, lysande och samtidigt välkomnande plats .

pedro quintela använder lokala material för att blåsa liv i gamla landsbygden.
bostad bostadsby landsbygd hus villa WWII ruin.
Modernt portugisiskt hus av en förstörd lantlig bostad - DigsDi
Övergiven rysk by.  Fördärvar av lantligt hus med halmtak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*