Hur man väljer ett matbord

Hur man väljer ett matbord

Ett matbord är huvuddelen i din matplats som definierar stilen och det totala utrymmet. Det finns många fängslande alternativ där ute som du kan använda för att göra ett uttalande, men att välja ett matbord måste göras noggrant eftersom bordet är så stort, rymdbestämmande.

Att shoppa efter ett matbord kan ta en dag eller veckor, beroende på hur mycket tid du spenderar på projektet varje dag och hur många alternativ du vill sortera igenom. Ibland kan du hitta exakt rätt bit direkt och ibland tar det ett tag. Ibland vill du till och med skapa ett matbord själv om priset är för högt eller om du inte hittar det du vill ha. Hur hittar eller skapar jag ett bord som passar perfekt?

Var medveten om storleken på din matplats

Matbordets mest utmärkande drag är dess storlek. Storleken på din matsal kommer naturligtvis att vara en stor faktor i storleken på ditt bord. Mät först rummet där du vill sätta matbordet.

Om du vill ha mer utrymme att gå runt när du inte är underhållande, överväg också droppblad eller utdragbara matborddesigner. Detta gör att du kan ta bort en del av bordet eller fälla ner en del om du behöver extra utrymme. Detta är särskilt användbart för mindre matsalar.

Välj stil och material

Ditt nästa steg är att välja den stil du vill ha för ett matbord. Alla matbord har specifika detaljer i material och konstruktion som förbättrar vissa stilar för vissa rumstyper. Klassiska hem fungerar bra med rika trästrukturer som mahogny och mörka espressoytor. Samtida hem fungerar bra med minimal och modern stil. Industriella stilar fungerar bra för ett matbord som använder metallelement som bordsben av rostfritt stål etc. – det finns många stilar och typer av bord att välja mellan!

Marginalanteckningar

Bortsett från det, har många öppna hemdesigner inte en särskild matplats. Skapa istället en matplats vart du än lägger bordet. Visuella element som en golvmatta kan skapa en viss organisation i rummet. Mindre och mer strömlinjeformade tabeller fungerar vanligtvis i den här stilen eftersom de inte överväldiger eller rör det öppna utrymmet.

Kom ihåg att när du letar efter en större möbel är det ofta en intuitiv process. Ibland ”talar” rätt del till dig. Tänk på ditt rums stil och det kan vara lättare att hitta den perfekta delen.

Hur man väljer det perfekta matbordet  Keramik Ba
Hur man väljer rätt matbord för ditt hem - New York.
Hur man väljer rätt matbord - Kusthemsliv Magazi
Hur man väljer det perfekta matbordet Desi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*