Hur man utformar en öppen layout

Hur man utformar en öppen layout

Öppna layouter är de mest populära för heminredning just nu, och de ses överallt och gungade efter alla dekorstilar. Hur man ordnar en öppen layout för att få ett snyggt och ljust utrymme? Här är några coola tips som hjälper dig med det.

Separera med möbler och mattor

Även om en öppen layout syftar till att förena rum, måste du fortfarande separera zonerna, men de bör inte samlas för mycket. Det viktigaste och mest populära sättet att dela rum med möbler och mattor. Ta en stor L-formad eller vanlig soffa för att separera vardagsrummet från de andra rummen. Välj en stor och färgstark köksö för att skilja köket från resten av layouten. Mattor är också bra för att dela in rum i zoner och de är lättare att dela upp eftersom du inte behöver mycket pengar. Du kan också försöka dela rummen som visuellt täcker golvet på olika sätt. Läs anvisningarna för övergången till golvet här.

Bind rummen med färger

Att separera mellanslag är viktigt, men ju mer du separerar dem, desto fler band ska du lägga till. Det enklaste sättet är att använda samma material och färger i alla delar av den öppna layouten. Välj en ljus färg som du lägger till här och där med kuddar, tillbehör, lampor, kanske en tapetvägg, möbler och andra föremål. Behåll färgen för ett jämnt utseende. En annan idé är att vagga samma material av samma färg, t.ex. B. korg eller läder av samma färg.

Ta med ljuset

Ljuskällor är ett måste för alla rum, och lampor och lampor i samma stil eller till och med samma utseende knyter lätt samman layoutens delar till ett och belyser rummen. Häng dem över varje rum för att belysa var och en av dem, eller använd flera lager av ljus – en look för varje zon och andra med olika utseende. Ställ till exempel spotlights överallt och häng sedan olika pendellampor i varje rum så att det sticker ut.

Hur man utformar det perfekta kontoret (och varför öppna layouter inte alltid är.
Öppet koncept kök och vardagsrum - 55 mönster & idéer.
För- och nackdelar med en öppen kontorsplan / layout  Office Interio
Hur man skapar bra flöde i din öppna planlösning |  Real Hom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*