Hur man dekorerar ett sovrum i källaren

Hur man dekorerar ett sovrum i källaren

Om du har en källare i ditt hem är det lyx! Du kan förvandla det extra utrymmet till nästan vad som helst: ett spelrum, bar, lekrum för barn, hemmakontor eller till och med ett extra sovrum. Det kan vara för gäster eller om du bara letar efter en lugn tillflyktsort. Allt du behöver är korrekt planering och smarta inrednings- och förvaringslösningar. Tveka inte – mörker och fukt kan tas bort!

Isolera väl för att göra sovrummet mysigt

Isolera sovrummet i källaren ordentligt, annars kommer du inte att kunna sova under de kalla månaderna. Eftersom de flesta källare bara har nakna betongväggar bör du välja förstklassig isolering, även om det kostar lite mer. Att lägga till några träpaneler är en bra idé eftersom trä är en underbar isolator och kommer att hålla ditt rum mysigt och mysigt även på de dystra vintrarna. Bra isolering minskar också bullret i sovrummet i källaren till ett minimum.

Välj din sovrumsstil i förväg

Välj din sovrumsstil i förväg och börja dekorera därefter. I det här fallet, om det är industriellt, kanske du inte behöver dölja rör, eller om det är rustikt, välj en mysig stuga. I de flesta fall är ett lugnt och trevligt källarrum som ser rent och komplett ut den bästa idén.

Välj ljusa och varma färger

Att måla sovrummet i källaren handlar om att få sovaren att känna sig lika säker och avslappnad som när man sover i ett av de andra sovrummen i huset. Försök att hålla bakgrunden så neutral som möjligt och lägg till en accentvägg i varma nyanser för att avlägsna trötthet. Eftersom de flesta källare har lite naturligt ljus är det också en bra idé att måla hela rummet i en nyans som gyllengul eller grädde för ett inbjudande, varmt utseende. Glöm inte att ljusa färger visuellt förstorar alla rum och mörka nyanser – tvärtom.

Lägg till flera lager av belysning

För att jaga bort mörkret, kombinera flera lager av ljus, men var inte överdriven eftersom det här är ett sovrum där du behöver lite lugnt ljus för det mesta. Välj sänglampor och använd några snygga hängen för att spara värdefullt utrymme.

Expandera utrymmet visuellt

De flesta av källarna är ganska små. För att känna dig bekväm där måste du använda något för att visuellt utöka utrymmet. Ljusa färger hjälper, vertikala ränder eller enkla chevronmönster ser trendiga och eleganta ut. Speglar är också ett roligt sätt att inte bara inleda ett öppet samtal utan också att sprida ljuset jämnare. Håll rummet snyggt så att det ser mer rymligt ut.

Hur man dekorerar ett källarrum: 5 idéer och 21 exempel.
Enkla tips för att skapa den perfekta källaren Bedro
Enkla tips för att skapa den perfekta källaren Bedro
Hur man dekorerar ett källarrum: 5 idéer och 21 exempel - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*