Hur man använder färger i barnrum

Hur man använder färger i barnrum

Att välja inredning och design för barnrum är svårare än rum för vuxna eftersom du måste ta hänsyn till ditt barns kön, karaktär och till och med psykologiska egenskaper. Hela utrymmet är bättre gjort i ljusa och fräscha färger, även om det också bör finnas några ljusa och livliga färger för att skapa en livlig atmosfär som är så viktig för barn.

Bästa färger för barnrum

Var inte uppmärksam på stereotyper, till exempel könsstereotyper som säger att rosa är den bästa färgen för tjejer och blå är bara för pojkar. Gungande färger som är för ljusa överallt är mycket ansträngande, inklusive för många trender är inte en bra idé, och aktuella trender kanske inte passar barnrum. Låt inte plantskolan se ut som en studio för att ladda ner de bästa bilderna på Instagram. Det borde vara mysigt och inbjudande.

När det gäller ålder väljer ettåriga barn ljusa färger och deras favorit är röd. Orange och gult älskas också av dem, och dessa färger älskas tills barnen fyller sju. Först efter 7 barn accepterar och njuter av alla färger. Barn mellan 5 och 10 år föredrar temat. Så vägra inte att hänga upp affischer, konstverk och tapeter med dina favoritkaraktärer.

Korrigeringar gjorda med färger

Om du vill korrigera ditt barns humör och beteende kan du göra det med färger. Om ditt barn är för passivt kan du göra dem mer aktiva med ljusa färger som orange, gul och röd. Återigen, gör inte rummet för lätt och djärvt, eftersom detta inte kommer att påverka ditt barn på ett bra sätt och skapa förväntan. Om ditt barn är hyperaktivt, dekorera rummet i ljusa gröna och blåa färger. Innan du dekorerar ska du undersöka hur ditt barn kommer att reagera på den här eller den där färgen, eftersom färger som inte matchar deras temperament kan irritera och göra det värre.

Den bästa idén är en tapet att måla på. Det låter dig byta färg från tid till annan och lägga till konstverk och affischer – så många som han eller hon vill. Lägg till färg med några tillbehör som kuddar, gardiner, leksaker eller sängkläder så att du enkelt kan byta upp dem om det behövs.

15 bästa färger för barnrum - Barnrumsinredning
11 bästa barnrumsfärgfärger - Barnens sovrumsfärgskugga
Djärva och lekfulla färger för barnrum |  Beechen & Dill Hom
Barnrumsfärger och hur de kan påverka Behavi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*