House Stripped Back Estetisk

House Stripped Back Estetisk

Den brasilianska arkitekten Rodrigo Simão designade ett hus med ett stort skyffeltak och en rund pool nära Rio de Janeiro för sig själv och sin familj.

En enorm böjd metallkonstruktion bildar taket och är täckt på undersidan av trägolv, en asfaltplåt och bältros. Glasväggar sträcker sig till toppen av kurvan och glaset runt de två översta nivåerna erbjuder inte bara en bred vy inifrån huset utan visar också olika montering och konstruktion från utsidan. Dessa inkluderar stålrör målade vita som är fyllda med betong för att bilda pelare, balkar och betong markerade med brädor. Några av dessa betongavsnitt används för att hänga konstverk runt huset, medan en halvhöjd betongvägg på första våningen stöder disken i köket. Den är utrustad med en spis med skorstenar som skjuter ut genom taket.

Huset i Samambaia har tre nivåer: en mezzanine, en bottenvåning och en källare. Skjutbara glasdörrar öppnar bottenvåningen mot ett däck täckt med sju centimeter tjocka träplankor. Welpes träpanel konststudio ligger på andra sidan av däcket och har trappor som leder till taket. Vardagsrum, kök och matsal är öppet ordnade på bottenvåningen. Vita träinramade dörrar stänger ett kontor och sovrummen ligger på baksidan.

Simão fortsatte den behärskade estetiken i huset genom interiören. En trappa i vit metall med trappsteg gjorda av rosa peroba, ett trä som kommer från Brasilien, leder till ett mellanvåning. Ett antal element av inredningen gjordes också speciellt för projektet, inklusive trämöbler, bänkskivor i badrummet och gula lampskärmar. Simão innehöll också ett antal återvunna föremål som gamla dörrar och lövträdstegar. Kolla in det här härliga hemmet och njut av den enkla estetiken och det ljusa konstverket!

INSPIRATION: En verkligt tidlös estetik finns i överflöd i detta avskalade.
Industrihus med avskalad estetik - DigsDi
Hus turné: en Milanese palazzo vackert avskalad tillbaka till sin.
10 av de bästa avskalade heminredningarna som medvetet är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*