House inspirerad av elektronisk musik

När man designade FM-huset i São Paulo, Brasilien, hänvisade Mombá Arquitetura till vaporwave, en undergenre som antyder 80- och 90-talet. Medan elektronisk musik var huvudinspirationen var Vaporwave också känt för sin surrealistiska konst och konsumentkultur, som alla ledde utbudet av ytor, färger och former.

Interiören på 72 kvadratmeter har uppdaterats med moderna möbler och en livlig palett för att samexistera med de ursprungliga funktionerna som de vita plattorna på väggarna och granitgolvet. Matsalen är inredd med fynd från antikaffärer och resor samt samtida designartiklar och en fängslande gallerivägg. Vita kakelväggar är en ovanlig lösning för en matplats. Köket är utrustat med enkla gröna skåp, en bänkskiva gjord av vit sten och två olika bakstycken – gjord av rodnande och vita plattor.

Vardagsrummet visar en kombination av blågrönt och vitt, som initialt skapar en slående kontrast. Tetris-soffan ger ett djärvt uttalande mitt i det öppna rummet och hjälper till att dela utrymmet mellan sittgruppen och kontoret. En glaserad vägg erbjuder en sval utsikt och massor av krukväxt skapar känslan av att vara ute. Sovrummet har mysiga, mjuka rosa väggar och en ljusblå sänggavel med kuddar, i kombination med djärva accentkuddar och geometriska sängkläder.

Färgrikt och kontrasterande FM-hus inspirerat av elektronisk musik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*