House In The Trees trotsar tyngdkraften

Detta semesterhus designat av Luciano Kruk ligger i ett kvarter på Costa Esmeralda vid havet, cirka fyra timmar utanför staden Buenos Aires i Argentina. Det verkar trotsa gravitationen. Ett hus i träden svävar mitt i ett kluster av pinjeträd och smälter nästan in i det naturliga landskapet.

Med en önskan att minska underhållskostnaderna föreslog arkitekterna exponerad betong och glas för projektets material, vilket också resulterade i dess minimalistiska estetik. På den sluttande tomten stiger huset från marken för att vila på en liten volym struktur, vilket hjälpte till att minska dess påverkan på miljön. Basen blir ingången och service- och maskinrummen som driver huset. Poolen skjuter ut ur jorden som huset, så det är svårt att tro att den är fylld med vatten.

Den första våningen, på vilken de offentliga rummen ligger, ligger två meter över marken. Sovrummen ligger på översta våningen med sidoväggar på vardera sidan för att garantera grannarnas integritet. Interiören öppnar sig på baksidan av huset där det finns avskildhet och bättre utsikt. Inredningen inuti är lika lakonisk som den är utanför, med svarta och grå möbler och kopparlampor. Det stora sovrummet har ett långt och smalt fönster, bredvid vilket du ser ett skrivbord. Det gjordes för att hålla rummet privat med gardiner.

Minimalistiskt hus i träden som trotsar tyngdkraften - DigsDi
Minimalistiskt hus i träden som trotsar tyngdkraften  Husstilar.
Konkret utomhuspool som trotsar tyngdkraften, Modernt hus Desi
FANTASTISKA FOTON VISAR MYCKET BESTÄMDA TRÄDAR som växer trots trots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*