Högt semesterhus Litet fotavtryck

Detta hus designades och byggdes av arkitekterna Christine Arnhard och Markus Eck från Atelier Arnhard und Eck Architekten. Den är bara 4 meter bred och 13 meter lång, vilket inte är mycket av någon standard. Huset ligger i Oberaudorf i Tyskland och fungerar som ett fritidshus.

De mörka ytterväggarna ger huset möjlighet att smälta in i miljön och se mindre påträngande ut än andra strukturer. Det lutande taket är täckt med solpaneler i form av plattor. Dessa producerar mer energi än huset behöver och kan dela den med grannhusen. De yttre väggarna är klädda med massivt trä, med adobe-tegel som fodrar de inre delarna och ger utmärkt värmeisolering. Ingången och garageporten är bredvid varandra och ser inkognito ut som resten av fasaden. Den stora och mycket tunga garageporten är ljusrosa inuti och ger huset en nyckfull touch.

Inuti är rummen anslutna och detta ger huset en mycket harmonisk atmosfär. Köket och matsalen kan skjuta ut i trädgården på soliga sommardagar tack vare de stora skjutdörrarna. Sittplatsen har stora fönster som släpper in ljus och en vacker utsikt, vilket skapar en stark koppling mellan insidan och utsidan.

Matsalen och köket kan förlängas utåt mot trädgården. De stora glasdörrarna släpper in mycket solljus och ger också en fantastisk utsikt över trädgården. Kolla in bilderna på detta fantastiska hus nedan!

Högt semesterhus med ett litet fotavtryck - DigsDi
Högt semesterhus med ett litet fotavtryck - DigsDi
Högt semesterhus med ett litet fotavtryck - DigsDi
Samtida fritidshus av en stenlada från 1850 - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*