Historisk Savannah Cottage

Historisk Savannah Cottage

Detta lilla hem i Savannah, Georgia är listat på National Register of Historic Places. Den byggdes för 200 år sedan av John Ballon, ”en fri man i färg”. Freeman’s Cottage ligger mellan Warren och Washington Squares och har en vacker trädgårdsterrass.

Det fulla badet har en duschkabin och en stor fåfänga i trä. Det stora sovrummet ligger på övervåningen och har en queen size-säng att koppla av i efter en hektisk dag med att utforska. Balkarna på sovrummet på övervåningen är alla handnumrerade trädlängder så att de visste placeringen under byggandet. Möblerna här är en fin blandning av modern och vintage och skapar en mysig känsla.

Det vackra trä i vardagsrummet gör rummet varmt och inbjudande. Vardagsrummet har också vintagemöbler – en soffa, ett par stolar, lampor, slutbord och konstverk. Rummet är översvämmat av ljus och öppnar till köket, som visar en vacker original spis. Köket är ljusblått och utrustat med skåp i färgat trä och alla nya apparater du kan tänka dig – komfort är viktigast här. Den lilla matsalen ligger mot en glasvägg som ger den bästa utsikten över den avskilda privata uteplatsen. Här kan du också se en elegant fungerande öppen spis med en metallskärm.

Cottages - Bild från Residence Inn Savannah Downtown / Historic.
Jewelbox: En historisk Savannah stuga, pool och parkering.
Freeman's Cottage i Savannahs Historic District - Hooked on Hous
Freeman's Cottage i Savannahs Historic District - Hooked on Hous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*