Herrskor

Herrskor

Skoformerna och kraven skiljer sig i grunden från kvinnans skor. Herrskor kan utstråla en mycket speciell elegans, men är lika bekväma och ovanliga.

Skor är bland de äldsta klädesplagg som man känner till. Till och med Ötzi stämplade för 5 000 år sedan med sömmar som sys ihop av olika typer av läder genom snö och is. Sedan stenåldern har de inte bara använts för att värma fötterna utan de ska också skydda mot skador på ojämn terräng.

I början av skorna fanns det inga synliga skillnader mellan modellerna för män och kvinnor, bara i antiken krävdes speciella skor för män i vissa områden. Romarna var pionjärer för skontillverkning när legionärer som var tvungna att gå otaliga kilometer behövde blåsfria fötter för effektiva erövringskampanjer. Därför tillverkades de romerska sandalerna för män för höger och vänster fot för första gången i en annan passform och erbjöd betydligt bättre komfort än de vanliga parade skorna.

Först på 1500-talet sprids medvetenheten i Centraleuropa om att herrskor också skulle uppfylla de visuella kraven – de högklackade och spetsiga pointe-skorna, som gjorde det nästan omöjligt att gå på den tiden, formade bärarens medvetenhet om stående och mode. Med möjlighet till industriproduktion utvecklades herrskon till ett modeobjekt i början av 1900-talet.

Vintage Style 1950s herrskor |  Rockabilly stövlar och skor |  1950-talet.
1920-tals herrskor |  Peaky Blinders Stövlar |  1920-talsskor.
Allt om män 1950-talet Skor Stilar |  1950-talets skor, 1950-talets mode.
Bästa herrskor 2020 - Snyggaste klänning och casualskor för M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*