Heminredningsfärgregler

Heminredningsfärgregler

Färg är ofta den svåraste delen av heminredningen att välja mellan. Det finns så många färger att välja mellan att de måste sättas ihop i rätt proportioner, annars fungerar de inte som du vill ha dem. Om du är tveksam, kolla in dessa färgregler nedan. De hjälper dig att uppnå ett balanserat och snyggt utseende.

60-30-10-regeln

60-30-10-regeln är en klassisk regel som alltid fungerar, oavsett din personliga estetik och stil du väljer. I en sådan installation använder du tre färger och 60, 30 och 10 är procentsatserna för dessa färger. Välj först en dominerande färgton och använd den för att dekorera ca. 60% av rummet. Nästa är din sekundära färg, som vanligtvis är lite djärvare och tar cirka 30 procent av utrymmet. När allt kommer omkring är din accentfärg din djärvaste nyans och bör utgöra de återstående 10 procenten.

Varma kontra svala färger

Valet mellan varma och svala färger påverkar rummets energi. Eftersom varma färger tenderar att göra ett rum känt lyckligt och välkomnande är de bäst för roliga utrymmen. Kom ihåg att använda dessa färger i matsalen eller köket. Å andra sidan tenderar svala färger att vara avstängda. De är bäst för sovrum och kontorsutrymmen där lugnande energi värderas. Du kan också titta på de psykologiska konsekvenserna som varje färg ger för att göra ditt val enklare.

Det kompletterande färgschemat

Det kompletterande färgschemat anses ofta vara det enklaste, eftersom det innehåller två nyanser som är mittemot varandra på färghjulet, vilket innebär att du får kombinationer som blå och orange, gul och lila eller röd och grön. Sådana par kännetecknas av extremt hög kontrast och ger mycket energi till rummet. Du bör tänka på dem som dina accentfärger och använda massor av neutrala färger för att balansera dem.

Det analoga färgschemat

Ett analogt färgschema väljer en central färg och använder sedan färgerna på båda sidor också. Du kan använda två primärfärger och den tredje är en blandning av de två. Du kan också använda 60-30-10-regeln här för att kontrollera dina proportioner och hålla dem korrekta. Du kan också använda detta schema för att blanda neutrala eller till och med välja en kombination av svart, vitt och grått.

7 heminredning färgregler till Igno
60-30-10 Color Ru
Hur man använder 60-30-10 färgregeln i din Ho
Amazon.com: 2 Color Mix Family Rules Citat Väggdekal säger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*