Hem väderbitna träbetong

Hem väderbitna träbetong

Den argentinska arkitekten Alejandro Sticotti lyfte en trälåda över det glaserade köket och matsalen i familjens fritidshus som heter Le Pedrera vid Uruguays kust. Huset ligger fem minuters promenad från stranden och fungerar som ett fritidshus för sin familj, som inkluderar hans grafiska designer Mercedes och deras fyra barn.

Huvudbostaden har en blandning av material, inklusive brädemärkta betongväggar, golv och tak som är strukturerade från träplankor. Medan dessa förblir utsatta i hemmets privata områden, är väggarna på den övre nivån sett från gatan täckta med smala, väderbitna träpaneler.

Vittrade träväggar omger bottenvåningen, det är där köket och matsalen finns. Det finns stora glasytor med dörrar som öppnas till ett däck med en hängmatta och grå trämöbler, samt trädgården. Den ökade volymen ovan rymmer vardagsrummet och badrummet med fönster med utsikt över havet. Huvudbostadens vardagsrum delas också med det lilla två våningar pensionatet i andra änden av trädgården, som har två sovrum med badrum. Paret arbetade tillsammans för att slutföra etableringen av fastigheten.

På bottenvåningen kombineras samma material med ljusa vita plattor och ett stort antal trädetaljer som matbordet och hyllorna. Lättare vitt tas in av stora köksmöbler och en soffa med en stenhandfat.

En trappa i metall med trätrappor leder till första våningen. Trägolvbrädor som fortsätter till det angränsande sovrummet speglar det synliga betongtaket ovanför. Utrymmet är detaljerat med bokhyllor och ett långt skrivbord framför ett fönster. Trappan leder sedan till taket.

Alejandro Sticottis Uruguay-hemmalag vittrade trä och konkret
stämplad betong gjord för att se ut som vittrad trä |  Betong uteplats.
Stämplad betong för att se ut som vittrat trä.  |  Betong uteplats, min.
Betongbänkskivor Kaldari Santa Ana, CA vittrade trälook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*