Hem som liknar ett trädhus

Hem som liknar ett trädhus

Den två våningar långa förlängningen av South Yarra House i Melbourne byggdes av AM Architecture. Växter förväntas växa på sidorna av detta hem och skapa ett nytt sovrum och bostadsyta för ägarna.

Målet med South Yarra House är att skapa en plats som både är underbar att bo i och som är i harmoni med sitt unika sammanhang och förstärker en redan stark känsla av plats. Kundens uppdrag var att njuta av de stora utsikterna, reglera integriteten på plats och framför allt skapa ett trädhus.

Den övre halvan av strukturen är klädd i koppar och ser ut som ett trädhus. AM Architecture valde koppar för utsidan för att matcha nyanserna i fastighetens historiska murverk. Men med tiden, när det patineras, kommer det att ta på sig turkosa toner som matchar färgen på möblerna i huset. Kopparplattorna skapar vertikala ränder över fasaden. Ytan innehåller eklektiska fönstergardiner som glider över ett fönster som sträcker sig runt byggnadens hörn och skapar ett dragspel. Under tiden bör basen, omgiven av en svart gallerram, bli en del av trädgården. När klätterväxter fortsätter att växa på byggnadens sidor blir den mer och mer dold i det gröna.

Förlängningen fördubblar storleken på det ursprungliga huset. Det skapar ett rymligt nytt kök och matsal på bottenvåningen, vilket frigör utrymme för en studie på den ursprungliga fastigheten. På övervåningen blir masterbadet ett tredje sovrum för huset. Det finns också ett nytt familjebadrum på denna våning eftersom det ursprungliga badrummet har blivit en tvättstuga.

Inramningen skapar en visuell åtskillnad mellan den gamla och den nya delen av byggnaden. Inuti inleds denna förändring av en gradvis förändring mellan vardagsrummet och köket bakom det. Den exponerade tegelfasaden ger textur till det annars enkelt dekorerade köket med svarta skåp och trägolv.

Tree House / Malan Vorster Architecture Interior Design |  ArchDai
Välkommen till djungeln med detta Miami Treehouse Home - Filthy Luc
_ °) minushabens klippbok: gren ut: 20 organiska trädhus.
Winvian, Hartford, CT: Five Star Alliance |  Unika stugor, träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*