Hem på ett härdat lavafält

På ett härdat lavafält i Kona, Hawaii, ligger Makani Eka, en av de nyaste bostadshusen från Walker Warner Architects and Philpotts Interiors. Hemmet har fyra separata strukturer med utsikt över himlen, solen och vattnet inspirerade av traditionella hawaiiska byar.

Strukturerna, som upprätthåller en stark förbindelse med platsens naturliga omgivning med lava och gräs, öppnar alla utåt och är anslutna till en frodig innergård och en koidamm. Lutande stålpelare, branta tak och romboida fönster- och dörröppningar ger en touch av modernitet till den rika inspirationen för traditionell och kulturell design. Lavasten används överallt som en referens till designen av den historiska Mokuaikaua-kyrkan. Västra röda cederbeklädnader och takbältros skyddar mot fukt och insekter, medan betonggolv hjälper till att hålla interiören sval under dagen. Interiören sträcker sig över 4800 kvadratmeter av den 1,5 hektar stora fastigheten, men placeringen och orienteringen av strukturerna mot utsikten gör att bostaden med tre sovrum känns mer expansiv.

Den huvudsakliga levande kapseln och strukturen där master-sviten ligger ligger närmast havet, medan de tre strukturerna där de två gästsviterna och de gemensamma relaxavdelningarna ligger ligger inåt. Skjutdörrar är prickade över hela fastigheten så att utomhusinteriören kan flyta sömlöst. En utmärkande funktion både inomhus och ute är det anpassade betongkaret som tar ett mysigt utrymme utanför sovrummet. Inbäddat inne i fastigheten finns olika sittplatser utomhus för sociala sammankomster.

Hawaii-hus byggda på härdad lava |  Arkitekt Magazi
Modernt hawaiiskt hem på ett härdat lavafält |  Nyheter Bre
Ett luftigt hawaiiskt hem som ligger ovanpå ett härdat lavafält - Flopm
Modernt hawaiiskt hem på ett härdat lavafält - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*