Hem på en sluttande plats

Hem på en sluttande plats

Arnau Estudi d’Arquitectura har byggt en privat bostad på en liten kulle på gränsen mellan en by och en skog i Katalonien. Inbäddat i konturerna av landet och med panoramautsikt över frodig grönska, syftar Waldstein-huset till att skapa en relation med den naturliga omgivningen.

Byggnaden med tre våningar är ett slående landmärke och en symbolisk port till skogen. Arkitekten utformade schemat för att maximera platsen. Till exempel vänder planen ryggen mot grannarna på norra kanten och öppnar upp för naturen i söder. På denna höjd sträcker sig bostadsytan utåt till en terrass så att invånarna kan njuta av den naturliga omgivningen.

Från huvudhöjden går invånarna in i huset under en stor självbärande volym. Efter att ha tagit trappan kommer du till ett stort öppet kök, matsal och vardagsrum. Rummet är ljust och modernt och kännetecknas av vita ytor, exponerade betongelement och trägolv. Naturligt ljus översvämmer interiören tack vare ett stort hörnfönster, som också tjänar till att rota huset i sitt sammanhang.

Utifrån uttrycks huset huvudsakligen i en betonghud som ger projektet namnet ”Waldstein”. Vertikala färgade träband kompletterar och kontrasterar med den grå betongen, ger volymdjupet och relaterar till skogsmiljön. När det blir mörkt artikulerar interiörets varma gula glöd också designen och livar upp arkitekturen.

Detta hem var designat med ett högt sluttande tak som gör att det är stort.
Tips för att bygga i sluttande terräng |  Först i arkitekturen
Smarta placeringar sluttande webbplats hem idéer - hem planer & Blueprin
hem på en sluttande webbplats - Google Sök |  Övervaka ladugård, byggnad, Ho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*