Hem med tre olika höjder

Arkitekturstudiorna SNARK och OUVI har byggt ett hus i Saishikada, ett trähus med lutande tak i förorterna till Midori City, Japan. Det rektangulära residenset ligger mitt på en hög kulle på en platt tomt tre meter ovanför huvudvägen och erbjuder utsikt över det omgivande landsbygdslandskapet. Inuti är huset uppdelat på två våningar medan dess layout skapar en staplad relation mellan dess olika funktioner.

Bostaden består av två våningar, med bottenvåningen som består av kök, vardagsrum och matsal och sovrum, som alla är anslutna till trädgården via flera öppningar. Denna våning inkluderar också studion, som verkar flyta åt sidan och innehåller ett stort fönster med en underbar utsikt över omgivningen. Små stötar sträcker sig utåt längs den rektangulära planplanets långsida och fungerar som förvaringsutrymme för kök, badrum, entré och annan utrustning. Genom att utforma sidoväggarna i 45 graders vinkel blir de bärande väggar som verkar i båda riktningar för att skydda strukturen från jordbävningar. Vissa bärande väggar är placerade mellan rummen, men det finns inga strukturella väggar inuti.

Arkitekterna har placerat ett mörkt, tunt rum på andra våningen, bestående av två balkar med ett gap och fyra förskjutna pelare som stöder gaveltakets 19 m långa spännvidd. Detta rum inkluderar DJ-bås och barnrummet. Medan första våningen är utformad för att känna sig nära den naturliga omgivningen, liknar den andra våningen mer ett observationsdäck som erbjuder utsikt över det omgivande landsbygdens landskap. Interiören med det stora lutande taket ger invånarna en rik upplevelse genom de staplade rummen medan de arbetar med vardagen.

Minimalistiskt hem med fundament i tre olika höjder - DigsDi
Tre vaser med olika höjd fyllda med felaktiga rosa blommor.
Hur man utformar en byrå 2020 |  Heminredning, buntstapel.
Amazon.com: CYS EXCEL Multifunktionell uppsättning med 3 PCS glasljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*