Hem med en humörig grön palett

Inredningsarkitekten Jessica Helgerson renoverade ett hem i Portland, Oregon och lade till dekorativa tak, blommiga tapeter och gröna och gråtoner som väcker det regniga, svala klimatet.

Helgerson designade ombyggnaden för att behålla den arkitektoniska charmen och de livliga utrymmena i huset, byggt 1907. Designern tog bort trappan och ersatte den med en ny i mitten. Hon öppnade också köket till en matsal och lade till ett masterbad istället för en tidigare balkong på första våningen.

Fyra sovrum, badrum och en studie finns nu på första våningen, medan bottenvåningen har ett vardagsrum i ena änden och ett vardagsrum förankrat av en rosa soffa i den andra. Köket och matsalen ligger mitt i huset. I närheten finns ett skafferi, gästtoalett, bar och ingången till huset. Helgerson skiktade arkitektoniska element som kappade tak, pelare och takroser för att försköna ett hem som saknade mycket av den charm och karaktär som vi normalt förknippar med äldre hem.

Detta kompletteras med en grågrön färgpalett och olika blommiga tapeter som är mossiga och tunga på den västra valnöten, medan den dekorativa belysningen och inredningen är mycket moderna och lekfulla, vilket återspeglar ägarnas och deras barns ungdomliga, framåtblickande karaktär. . Gröna nyanser används överallt, allt från en nyans på kaminen, till färgen på matsalspallar och en inbyggd dagbädd till blågröna skåp och fåtöljer i en mörk salvia. Mörkt trä ska skapa en koppling till naturen och samtidigt värma upp de svala tonerna i huset.

Ytterligare rum i huset har krämväggar, fönstertäckningar och lister som mjukar upp den annars grå estetiken, medan accentbitarna görs i mjuka pinks, guld och rost.

Jessica Helgerson använder en "lynnig, grön, frodig" palett i Portland ho
Snyggt Portland-hem med en humörig grön palett - DigsDi
Ett hem med super stilfull inredning, snygga detaljer och en humörig grön.
Färgkodad: Mörkgröna lynniga nyanser i Malaysia  Grön färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*