Hem klädd med tvåfärgat trä

Hem klädd med tvåfärgat trä

Detta hus med en kontrasterande fasad heter Terrace Residence och byggdes av Open Studio Collective i staten Washington. Vad är speciellt med denna fasad förutom dess färger? Klienten hantverkade de mörka fasadbrädorna med Shou Sugi Ban, en traditionell japansk teknik för kolning av trä för att öka dess motståndskraft mot fukt och insekter. Resten av byggnaden var täckt med bleka, vitkalkade cederbrädor. Träytan valdes för att kontrastera utseendet på de mer traditionella omgivande husen.

Inuti huset är upp och ner. På övervåningen finns kök, vardagsrum och matsal och ett rum med eget badrum. Kontinuerliga trappor går hela husets bredd och leder bakdörren ner och in i den omgivande skogen. Från ytterdörren kan du se ner på ryggen genom båda nivåerna i huset och se skogen. Trapporna hjälper till att organisera programmet i två olika halvor. Det beskriver det som ”den centrala ryggraden”. På första nivån skiljer det vardagsrummen från köket och matsalen. Båda rummen har tillgång till en balkong med vidsträckt utsikt över landskapet. På bottenvåningen är hälften av baksidan till master-sviten, inklusive en klädkammare och tillgång till en liten terrass utanför sovrummet som är skyddad från regnet av balkongen på huvudnivån. Studion inkluderade sovrummen för familjens tvillingsöner på motsatt sida. De är ordnade symmetriskt och sammankopplade med en skjutdörr.

Interiören kännetecknas av tydliga linjer och minimal dekoration. Arkitekterna ville dock väcka visuellt intresse genom att använda färgblockerande nyanser av blått och grönt i kök och badrum.

Minimalistisk hemklädd med tvåfärgat trä - DigsDi
Minimalistisk hemklädd med tvåfärgat trä - DigsDi
Simpli Home Landon 21 tum. Brett modernt rustikt häckningsbord i två delar.
Timmerklädd hus med texturerad betonginredning av Ultra Architec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*