Hem klädd med trä solskydd

Hem klädd med trä solskydd

Z House är ett fritidshus i en brant sluttning som stod för många utmaningar för Geza Studio under designprocessen. Bergshusets design, som ligger i Tarvisio, Udine, Italien, krävde två volymer, som är uppdelade i olika höjder och flyter ner med sluttningen.

Huset är blygsamt för att inte överväldiga det omgivande landskapet. Den är klädd med vertikala remsor av lärk som hjälper den att smälta in i den naturliga miljön samtidigt som den fungerar som externt solskydd. Detta är en välbehövlig arkitektonisk detalj för att kontrollera solen och spara energi. Paraplyet möjliggör halvprivata promenader längs husets sidor.

Ingången ligger på bottenvåningen, som leder till vardagsrummet – ett utrymme som förbinder de två volymerna. Detta rum har dubbelt högt i tak med ett öppet kontor ovanför samt sovrummet. Resten av rummen – ytterligare sovrum samt bastu och hälsoavdelning – ligger på lägre nivå.

Interiören har golv och tak i betong, upphängda glasfronter och varma trädetaljer som fortsätter till utsidan. Jag gillar den vackra minimalistiska estetiken som kan ses i alla rum, och jag älskar kombinationen av svart och ljusbejdrat trä och en helt elegant, atmosfärisk interiör i den andra paviljongen. Minimalism och mörka nyanser användes för att få ut det mesta av vyerna och inte avleda uppmärksamheten från dem. Ta en titt på de vackra rummen i huset och låt dig inspireras!

Mountain Home klädd med solskydd i trä - DigsDi
Ett fritidshus som är klätt med träsolskydd i Tarvisio, Ita
Ett semesterbergshem klädd med träsolskydd i Tarvisio, Italien.
Ett fritidshus som är klätt med träsolskydd i Tarvisio, Ita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*