Hem försvinner i landskap

Huvudmålet i hela projektet var att skapa ett hus som skulle smälta in i omgivningen och försvinna i det vackra landskapet. Landets topografi gjorde det ganska enkelt att uppnå. Huset som heter Witklipfontein Eco Lodge ligger i Vredefort, Sydafrika. Den designades och byggdes av GLH Architects-studion och sträcker sig över ett område på 400 kvadratmeter.

Arkitekterna försökte integrera byggnaden i det befintliga landskapet utan att behöva terrormera marken för mycket och lyckades göra det. De gav huset sten och ramade markväggar och ett grönt tak som hjälper till att klä upp det ganska snyggt. På ett sätt passar detta beskrivningen av ett underjordiskt hus. Huset har många stora öppningar och erbjuder en vacker och bred utsikt över omgivningen.

Valet av råvaror som används i hela huset, liksom den övergripande designen och estetiken, hjälper invånarna att återförena sig med naturen. Samtidigt tolkas allt på ett modernt sätt, vilket gör detta hus till ett riktigt coolt, modernt hem. Om interiörets mål var att lyfta fram denna struktur så lite som möjligt, var strategin för interiören lite annorlunda. Rummen är mycket varma och inbjudande med vidsträckta öppna planlösningar, stora fönster och massor av snygga dekor accenter.

Gröntakshus använder naturliga material att försvinna i.
I Uruguay, ett hus som försvinner i landskapet - det nya.
Gröntak tegelhus
Pin på Invisible Hou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*