Hängslen

Hängslen

Hängslen är ett välkänt modeaccessoar som, precis som bältet, har ett enda syfte, nämligen att byxorna inte glider av. Dessa hängslen är helt enkelt fastspända på midjebandet med sina elastiska band.

Klassificering av kategorin hängslen

Hängslen är gummerade textilier som fördelas över fyra remmar, bärs över axlarna och fästs i midjebandet för att hålla byxorna i önskat läge.

att forma

Banden sys ihop i form av ett X och korsar bakom ryggen, vanligtvis under en läderbit. Två knappar framtill och två bak sitter på midjebandet med en knapp eller klämma för att hålla byxorna runt midjan. Ett bälte behövs inte längre. Beroende på bärarens storlek kan bandens längd justeras.

utveckling

Hängslen har funnits i ungefär tre hundra år. Ursprungligen avsedda för barn blev de snabbt fashionabla klädtillbehör för män tills de äntligen drevs ut ur gången för hundra år sedan.

Det finns dock fortfarande klädstilar som du inte kan göra utan hängslen, till exempel tailcoats. På 1980-talet hade många kvinnor också byxor för att skilja sig från sociala förebilder, eftersom dessa också hade blivit symboler för den manliga arbetsvärlden.

FFA SUSPENDERS NAVY / - 00940-40
Perry Original Y-back-hängslen för män |  Duluth Trading Compa
Cool Steel - Skinny Grey Suspenders - JJ Suspende
Ny design Unisex damer män västerländsk stil Casual herr hängslen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*