Halvärmade skjortor

Halvärmade skjortor

Skjortor eller herrskjortor med korta ärmar till armbågarna kallas halvärmade skjortor. De är idealiska för sommartemperaturer och finns i butiker i alla möjliga färger och mönster.

Klassificering av kategorin kortärmad skjorta

Det är en viktig del av herrgarderoben och bärs lika av män i alla åldrar – den halvärmade skjortan. Namnet ”skjorta” kommer från det gamla högtyska ”Hemedi”, som bäst översätts som ”hud”. Detta var också det ursprungliga syftet med skjortan: att täcka kroppen så fullständigt som möjligt – så nära huden som möjligt.

Funktioner och sektioner

Det viktigaste kännetecknet för skjortan med halva ärmar är – som namnet antyder – ärmens längd. Dessa slutar vanligtvis i mitten av överarmen, men kan också nå armbågen.

På vissa modeller kan remmarna variera i längd beroende på ditt humör, eftersom de kan vridas från armbågen uppåt och sedan hållas på plats med en tygflaska och knapp. Denna ärmversion är dock reserverad för vardagliga skjortor, eftersom den ger utrustningen ett mycket sportigt utseende.

Den totala längden ligger mellan ”stor midjelängd” och ”bottenöverdrag” och uppfyller därmed alla modepreferenser. Det är luftigt, men klippt ganska brett och – som alla herrskjortor – retas från vänster till höger. Du hittar ofta lappfickor i bröstområdet. Vanliga halslösningar är klaffen eller knapphalsbandet.

material

Materialet som används är i de flesta fall en hudvänlig, skrynkelfri och lättskött bomullsblandning, men det finns också halva ärmar av siden eller linne.

Till skillnad från den avslappnade och sportiga T-skjortan är den monokroma skjortan ganska upptagen och – särskilt under den heta säsongen – det perfekta alternativet till den långärmade skjortan. Bäraren ser alltid ”ordentligt klädd ut” utan att se för sportig ut.

Snygg vit halvärmad casualskjorta |  Stylzzz |  Mens hälften.
Män theFitSquare svart halvärmad linne skjorta, Rs 345 / styck.
Blå halvärmad casual tryckt skjorta |  Endast på sourgrape.wooplr.
Rödbrun halvärmad skjorta till 500 kr / st  आधी आस्तीन.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*