Halkstol med Wonky Ben

Hur gör du en vanlig stol intressant och iögonfallande? Låt det glida! Snarkitecture designade en stol för det portugisiska varumärket UVA som har en träram som verkar glida på sidan eller sjunka ner i golvet.

Snarkitecture utformade halstolen så att den verkar oanvändbar och ger den en vacklande struktur med ett marmorsäte. Ramen är gjord av vitt askträ, och för att motverka den krokiga ramen, klipptes den sten som utgör sätet diagonalt – för att jämna ut ytan.

De till synes motsatta elementen i stolen kompenseras av stenens monolitiska volym. Stolen roterar runt två axlar och den föreslagna diskontinuiteten för de skjutbara formerna döljer slipens fullständiga stabilitet. Varje stol som tillverkas i hantverksverkstaden är numrerad och certifierad som en helt handgjord produkt. Medan stolens första iteration är gjord av vit ask och svart marmor, planerar varumärket att ta fram olika versioner med en rad olika material, men även dessa. Denna stol kommer att passa bra och till och med en showpropp för alla moderna utrymmen. Njut av!

Färgglada moderna plexiglasstolar - DigsDi
Funktionspaket Häststol med förvaring - DigsDi
Amon Tobin blandar ljudet av två fingrar och enbart barntyrann.
Flexibel gungstol med vadderad sits - Sway av Markus Krauss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*