Guldsmycken

Guldsmycken

Rent guld ensam är inte lämpligt för smycken. Det är smält med legerade metaller för att göra värdefulla smycken för kvinnor och män. Utbudet av guldsmycken är enormt, till exempel finns det ringar, kedjor, armband eller piercing smycken.

Klassificering av kategorin guldsmycken

Guldsmycken finns i olika versioner för både kvinnor och män. Även om det har gått ur stil de senaste åren och silversmycken har blivit mer trendiga, är guldsmycken en tidlös klassiker och är fortfarande mycket populär.

Sammansättning och legeringar

Men rent guld enbart är inte lämpligt för att göra guldsmycken. Denna består alltid av metalllegeringar, som också består av en viss del av guld samt silver och koppar. Ju högre guldinnehåll i legeringen desto högre är smyckena. Denna procentsats kan dock variera beroende på tillverkare. Dessutom görs en skillnad mellan röda, gula, gröna, vita och grå guldlegeringar.

Medan rosguld avser en guldlegering som har en hög kopparhalt och därför ser koppar ut när det gäller nyans, är till exempel gult guld en gulaktig legering som ser mycket ut som fint guld och är därför den mest populära guldfärgen över hela världen.

Amerikanska guldsmycken Efterfrågan träffar 10 år i H1 |  Nationell juvel
Vad betyder 925 på guldsmycken?  - Smycken Gui
18K gult guld Jade halsband 10,4 Gm |  Guld halsband mönster.
ROMANSK GULLRINGDATUM: 3: e århundradet AD KULTUR: Romersk KATEGORI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*