Fotbollskor

Fotbollskor

Fotbollsskor bärs av fotbollsspelare för att säkerställa ett stabilt och säkert grepp på fotbollsplanen. De är vanligtvis uppdelade i kamskor, multikamskor eller nitskor, som kan utrustas med skruvnitar.

Klassificering av kategorin fotbollsskor

Fotbollsskon är den viktigaste anordningen för en kicker. Mycket beror på valet av rätt fotbollsskor: hastigheten i början och en bra känsla för bollen.

Krav på en bra fotbollsskor

Entusiastiska fotbollsspelare, oavsett om Bundesliga-spelare eller juniorsparkare i länklassen behöver specialskor som är optimalt anpassade till de olika ytorna de spelar på. I allmänhet skiljer man mellan olika sulor:

  • AG – konstgräs (för konstgräs)
  • FG – Fast mark (för naturligt gräs och aska)
  • HG – hårt golv (för ask och konstgräs)
  • IN – insida (för interiörgolv)
  • SG – Mjuk jord (för naturligt gräs och djupa, fuktiga, leriga jordar) och
  • TF – gräsmatta (för hårda golv).

Om du spelar på naturligt gräs behöver du skor med tjocka och djupa dubbar. De håller den djupa och hala gräsmattan i regnet. Föräldrar som vill köpa rätt fotbollsskor för sina avkommor bör dock klara sig utan bultar.

Fler och fler fotbollsplaner, särskilt i juniorområdet, är utrustade med det lättskötta konstgräset. För detta ganska tråkiga och hårda gummi finns det speciella skor med kortare och tunnare finnar. De ger foten rätt stöd på konstgräset – och skyddar mot skador.

Den tredje fotbollsskovarianten är den rena inomhusskon. Du kan kliva på konstgrässkor i hallen, men riktiga skor för inomhusfotboll har bättre grepp och är också en fördel för snabba tryckrörelser i de minsta utrymmena.

Skon måste passa, den får varken glida eller ha för mycket ”luft”. Rätt fotbollssko är en må bra sko. Att trampa är jättekul med honom. Däremot bör form och färg inte spela en dominerande roll som urvalskriterier. Den första fotbollsskon i hans liv bör hållas för lycka till.

Nike Mercurial Superfly 7 PRO FG Fotbollsskor Fotbollsskor Röd.
Mäns högsta träningsankel AG Sole Outdoor Cleats fotboll.
Vilken sko är att föredra för att spela fotboll på betong, inomhus.
Leoci Hot Sale Mens Big Size Soccer Cleats High Ankle Football.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*