Första 3d tryckta hem

Att bygga ett billigt men starkt och funktionellt hem för människor utan bostadsutrymme var en global utmaning, men svaret kan ligga i en ny teknik: 3D-utskrift. Idag tittar vi på det första 3D-tryckta huset som byggdes av ICON på mindre än 24 timmar för cirka 4000 dollar.

Detta hem på 650 kvadratmeter har ett sovrum, badrum, vardagsrum och ett litet kontor. Efter att huvudcementbyggnaden har slutförts läggs de icke-utskrivbara elementen som fönster och dörrar till manuellt. En annan teknisk aspekt med dessa 3D-hus är att konstruktionen styrs via en surfplatta, vilket innebär att väldigt få människor verkligen behöver bygga huset.

Detta hem är inrett i en enkel modern stil från mitten av århundradet, med ett neutralt färgschema och tillsats av grafitgrått och svart. Väggarna är vita, golvet är cement och taket är oftast kvar som de är, och bara i sovrummet är taket täckt med plywood.

Möblerna är avslappnade, mitten av århundradet moderna, med hårnålsben, vanlig plywood och träföremål. Du kanske ser många färgglada kuddar och mattor med folktryck för att lägga till en populär boho-estetik i hemmet. Det finns några andra färgglada detaljer som konstverk som gör detta hem djärvt och ljust.

En fransk familj är den första som flyttar in i ett 3D-tryckt hus - 3D.
Amerikas första 3D-tryckta hem är små rymdmål - Se det nu.
Världens första bebodda 3D-tryckta hus - MaterialDistri
Austin-baserade ICON gör världens första 3D-tryckta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*