Forest lägenhet med pool

Forest lägenhet med pool

I det historiska centrumet av Quito, Ecuador, har Aquiles Jarrín förvandlat en tidigare uppdelad bostad till ett luftigt och växtrikt hem. Genom att dra tillbaka väggarna i den befintliga lägenheten från 1970-talet avslöjar projektet en ”skog” med vackert opolerade betongpelare och ett genomträngligt bostadsutrymme.

Ägarna till lägenheten försökte bryta den strikta avgränsningen av planlösningen för att säkerställa mer flexibilitet och anpassningsförmåga. De ville inte bara ta in mycket grönt utan skapa också ett socialt område utan stark separering mellan de privata utrymmena och skapa en fri och öppen plats att bo.

Först rivdes de inre väggarna och planteringar infördes. Väggarna ersattes av glasöppningar med tillgång till terrassen, som omkonfigurerade utrymmet och förvandlade det till ett grönt utrymme av natur och ljus. Utan väggar fick betongkonstruktionens pelare en stark närvaro, vilket gjorde dem till ett centralt inslag i lägenheten och gav dem en mer poetisk dimension, eftersom de inte längre sågs som pelare utan som trädstammar.

Idén uppstod att det inte längre var ett tämjt rum utan en vildare värld eller en ”skog”. Om pelarna var träd och rummet var en skog kunde bara andra träd visas i detta scenario. några fallna, andra överlagrade som det normalt förekommer i naturen. Därför skapades nya element av samma storlek och en lekfull och experimentell övning började lösa beboelsesbehovet. Genom att överlappa de införda stålstammarna skapades nya marknivåer som effektivt definierar olika områden inom en inre topografi. Dessa nya element har utformats med tre ansikten och ett inre hålrum som ger dem möblerens egenskaper och förvandlar dem till en multifunktionell bit som kan användas för att lagra en bok, bröd eller skor. Metall var det mest lämpliga materialet, vilket möjliggjorde både mångsidig användning och utveckling av alla projektelement.

Aliso Briar Forest Apartments i Houston, TX |  Lyxiga lägenheter
Fern Forest Apartments - Gastonia, NC |  Lägenheter. C
Encore på Forest Park Apartments, 5700 Highlands Plaza Drive.
Stone Forest Apartments - 39 recensioner |  Houston, TX Lägenheter för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*