Flamländska husförlängningen

Detta är en förlängning av ett flamländskt hus, det är bara 5,5 meter brett och 18 meter djupt, typiska mått för ett belgiskt radhus, men ändå utmanande. Den antwerpenbaserade praxis ismarchitecten har lyckats aktivera kreativiteten för att möta dessa begränsningar.

Arkitekterna utformade en öppen konfiguration som förlänger hela husets djup och kombinerar det renoverade huset på framsidan och den nya en-våningsförlängningen på baksidan, samt visuellt förbinder gatan med bakgården. Små skillnader i golvhöjd och skicklig användning av gratis material skapar olika zoner utan behov av skiljeväggar, medan användningen av takfönster och speglar säkerställer att huset är jämnt lätt och luftigt trots sitt långa djup.

Arkitekterna använde strategiskt ett begränsat utbud av material i olika applikationer och konfigurationer. Träväggpanelens blonda naturliga vägg i vardagsrummet reflekteras i trätaket i köket / matsalen, vars underliggande struktur är halvvägs bisarr synlig, liksom i flera möbler av skandinavisk enkelhet och en frodig ljusrosa mattan ger plats för ett polerat betonggolv som fortsätter ut på terrassen.

Lättare och mörkare gråtoner kompletterar denna ödmjuka färgpalett, vars dämpade känslighet kryddas av marmor som används för bänkskivan och bakplattan i köket. Marmorytorna med en virvel av röda och bruna reflektioner livar upp rummet med expressionistisk passion och tar upp de jordiga tonerna från murverket på terrassen. Övergången mellan insidan och utsidan underlättas också av användning av en golv-till-tak-spegel på sidan av köksskåpet, vilket ger utsikt över bakgården från matbordet, medan en hörnspegel integrerad i köksbänken skapar lekfulla reflektioner.

Flamländska husförlängning i modern stil - DigsDi
Detta flamländska hus i Belgien har en mycket modern tillägg.
Renovering och utbyggnad av en flamsk villa av Martens-Brunet.
FÖRE och EFTER - Renovering och utvidgning av en flamländsk villa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*