Fjärran regnskog reträtt

Fjärran regnskog reträtt

Olson Kundig designade en kompakt bostad i Brasilien som fungerar som en avskild tillflyktsort från stadslivet. Rio House färdigställdes för ett par som bodde i den urbana kärnan i Rio de Janeiro i många år. Det ligger bredvid nationalparken Tijuca med utsikt över staden, havet och den berömda Kristus Frälsaren.

Olson Kundig ville utforma ett hus som var så litet som möjligt i hans tropiska djungel. I huvudsak en stål- och glaslåda svävar det 139 kvadratmeter stora huset över mark som är strukturellt stött av två betongpelare.

Projektet ligger i Juçara palmer och Cariniana träd på en 3,1 hektar stor plats och utnyttjar dess läge och klimat. Bottenvåningen har en avskärmad veranda och ett utekök med en inomhus- / utomhus spis. På övervåningen finns ett sovrum i norr och vardagsrum i söder – inklusive kök, matplats och vardagsrum.

Lokala konstruktionstekniker har använts i hela huset, inklusive väggar av betongplattor och innerväggar av färgat gips över terrakotta. Arkitekterna säger att målat rostfritt stål av marint kvalité – det huvudsakliga materialet i hemmet – tål det fuktiga klimatet där korrosion är ett problem. Manuella svängfönster, ett karakteristiskt inslag i Olson Kundigs arbete, och infällbara fönsterväggar med insektsskärmar säkerställer naturlig ventilation. Slutligen tillåter solvattenuppvärmning att huset fungerar under intermittenta strömavbrott. Kolla in de häftiga bilderna på detta fantastiska hus nedan!

Olson Kundigs Rio House i Brasilien är en avlägsen regnskog.
Olson Kundigs Rio House i Brasilien är en avlägsen regnskog.
Pin på Architectu
Pin på Architectu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*