Färgglad Mondrian-lägenhet

Rustem Urazmetov har slutfört sitt inredningsprojekt Mondrian i Moskva, Ryssland. Arkitekten använde ett icke-standardiserat interiörfärgschema för att uttrycka ägarnas individualitet genom ljusa färger och minimalistiska former.

Rustem Urazmetovs lägenhet med öppen planlösning var designad för ett ungt par med ett barn. Vardagsrummet, köket, korridoren och sovrummet bildar ett enda öppet område, medan sovrummet kan separeras med glasväggar och gardiner. Toaletten och badrummet delades, det senare inklusive ett duschområde och bastu. Interiörens stil påminner om 1900-talets avantgardekonst och Bauhaus-skolan och påverkas särskilt av Piet Mondrians arbete.

Alla funktionella områden har en specifik färg och huvudvolymen i varje rum är monokromatisk och grafisk. Detta belyser de centrala elementen i lägenheten, som ingången och sovrummet i vardagsrummet med öppen planlösning. Vardagsrummet är visuellt åtskilt av en stapel som lägger till nödvändig grafik. Sovrummet är målat gult, vilket är ovanligt för ett privat utrymme. Med tanke på det grumliga och gråa vädret i Moskva kommer detta färgval att hjälpa till att göra interiören ljusare. Förskolan var målad i samma färg.

Förutom den allmänna stilen antogs också de grundläggande principerna för ergonomi i Bauhaus-skolan. Varje funktion i interiören är skräddarsydd efter lägenhetens ägare. Belysningen döljs så mycket som möjligt av inbyggda LED-profiler. Varje rum har olika belysningsmetoder utformade så att alla områden är upplysta med olika intensitet, vilket skapar ett gemensamt fyllbelysning eller markerar vissa delar av interiören.

Foto 4 av 7 i 6 Färgglada, geometriska byggnader inspirerade av Piet.
6 färgglada, geometriska byggnader inspirerade av Piet Mondrian - Dwe
Joseph Giovanninis lägenhet i Mondrian i New York |  Mondrian.
MICKE Datorarbetsstation - vit - IKEA 2020 |  Lägenhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*