Färgglad mikro persisk lägenhet

Färgglad mikro persisk lägenhet

Arkitekten Francesca Perani designade en mikro-lägenhet för ett italienskt och persiskt par i staden Albino i Serianadalen i Bergamo, Italien. Det minimalistiska huset är byggt på en öppen veranda som sträcker sig från en villa från 1968, ursprungligen designad av arkitekten Armen Manoukian och renoverad av Perani.

Den ursprungliga exteriören har behållits medan en ny andra hud har lagts till för att ge skugga och avskildhet från framsidan av huset samtidigt som den skapar en triangulär trädgård. Skärmen var gjord av perforerad metall anordnad i ett vikat mönster, vilket ökar det visuella intresset för den södra fasaden.

Inuti använde Perani prisvärda material som Warm OSB (giftfri orienterad strandbräda), en djärv blå färg som nickade till den persiska indigoen och diagonala linjer för att erbjuda en dramatisk men ändå lekfull estetik. OSB: s strukturerade korn ger en unik bakgrund för rummet, så att de blanka blå hartsaccenterna spricker.

På grund av den långsträckta formen på rummet behövde den anpassade interiören vara flexibel för att fungera efter olika funktioner. Fönsterhyllorna fungerar som extra sittplatser, medan den djupa, inbyggda bänken på motsatt sida blir en plattform för dubbla madrasser för att sova på natten. Bänkens överdel stiger och erbjuder gott om lagringsutrymme. Badrummet är blått på varje yta, vilket skapar dynamiska siktlinjer när du står i motsatta änden av lägenheten.

Färgglad mikrolägenhet med persiska influenser - DigsDi
Färgglad mikrolägenhet med persiska influenser - DigsDi
5 favoriter: Väggmonterade rymdbesparande möbler |  Väggmonterad .
En 25m2 mikrolägenhet i Italien med persisk inflytande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*