Europeiska inspirerade bostaden

Harrison Residence ligger i Santa Rosa Beach, Florida. Det ombyggdes i ett antal arkitektoniska stilar av Alabama-kontoret, Jeffrey Dungan Architects. Detta är ett hem för kunder som älskar att resa men också letar efter ett strandhem att koppla av i.

Huset ligger intill ett naturreservat och en sanddyn, Draper Lake, som Dungan säger är en unik naturlig händelse. Arkitekten skapade det L-formade huset på vattnet med betong på plats för att motstå orkaner och stormar i regionen. Vit stuckatur täcker fasaden och skiljer projektet från dess täta tall- och buskeomgivning. Huset erbjuder en blandning av Medelhavet och historiska europeiska arkitektoniska stilar, vilket framgår av de välvda dörrarna, de mörka gitterfönstren, de böjda linjerna och trädetaljerna. Kunderna ville ha en europeisk accent, men det är också ett strandhus så det borde vara något lekfullt med det.

Layouten inkluderar ett vardagsrum, två sovrum med eget badrum och en täckt uteservering på bottenvåningen. Bottenvåningen är upphöjd för att hämta inspiration från ett element av renässansarkitektur som kallas Piano Nobile. Det valdes av arkitekten för att få ut det mesta av utsikten och dra nytta av havsbrisen. På första våningen ser du ett avskärmat utomhusområde, en terrass och en utomhusdusch. På översta våningen finns en sittgrupp och ett badrum. Bostaden avrundas av ett garage med två bilar, som ligger under sovrummet.

Inredningen erbjuder modern design som sticker ut från byggnadens klassiska arkitektoniska inslag. En monokrom palett av vita och krämer lägger till svarta accenter till inredningen för kontrast, inklusive fönsterlisterna. Ljus trä täcker de flesta golv och tak.

Europeiskt inspirerad bostad byggd av Bob Thompson och designad av.
Europeiskt inspirerad bostad byggd av Bob Thompson och designad av.
Europeiskt inspirerad bostad byggd av Bob Thompson och designad av.
STRIKANDE EUROPEISKT INSPIRERAT BOLAG |  Texas lyxhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*