En ramstuga i en brant sluttning

En ramstuga i en brant sluttning

Denna nya fastighet ligger i området Charlevoix i Québec, med utsikt över floden St. Lawrence och cirka 20 minuter från skidområdet Le Massif. Stuga A designades av Bourgeois / Lechasseur Architects och sitter i en brant sluttning med en A-ramdesign som ger en nick till marinarkitekturen efter att laget hittat inspiration i nautisk kommunikation.

Stugans trekantiga tak avser segel i vinden, medan den stora träterrassen avser ett övre däck på ett fartyg. Träpanelerna på väggarna och taket indikerar också marinarkitekturen. Ingången ligger under ett av de sluttande taken, vilket ger skydd när du går in och ut ur bostaden. Kontrasten mellan lätt och svart trä ger hytten ett djärvt, modernt utseende.

Det öppna vardagsrummet, matsalen och köket ligger under dubbelt högt i tak med ryska plywoodpaneler. Det ljusa träet kontrasterar perfekt med de svarta inramade fönstren och de svarta detaljerna. Samma trä på väggarna användes för att bygga sittplatser och förvaringsutrymmen i hörnet av vardagsrummet. Träpanelen sträcker sig utåt och täcker ytorna på den täckta terrassen. Detta ger ytterligare en kontrast, den här gången med den svarta utsidan av huset och det mörka metalltaket. På bottenvåningen finns tre sovrum och ett inbyggt dubbelrum med två våningssängar. Vinden på övervåningen är avsedd för barn. Det är en lekplats med bekväma möbler och söta leksaker som är utformade i samma stil som resten av huset.

Dramatisk A-ramstuga i brant sluttning - DigsDi
branta sluttningar |  ... Rustik bostad i en brant sluttning - Sida 2 av.
sluttning husfundament |  Hillside hus, hus på styltor, hus.
Stuga A: En dramatisk A-stuga i Québecs Charlevoix-region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*