En ramkabin Dramatisk inredning

En ramkabin Dramatisk inredning

Den polska kuststaden Jezierzany blev nyligen en ny turistattraktion tack vare ett studioläge-projekt: Lina. De utformade en grupp fritidshus som utgör Camppinus Park. Både arkitekturen och inredningen i dessa semesterhus kombinerar element i modern och traditionell stil. Resultatet är en eklektisk blandning av en ladainspirerad ram med ett sluttande tak, stora fönster och ett mörkt exteriör skapat med den japanska Shou Sugi Ban-vedeldningstekniken.

Huset har ett vardagsrum med högt i tak, stora fönster och en stor skjutdörr som leder ut, två sovrum, en liten matplats och ett badrum i två våningar. Fönstren följer taklinjen och släpper in mycket naturligt solljus, vilket gynnar de bakåtvända rummen. De andra områdena är upplysta av en serie takfönster inbäddade i det lutande taket. Inuti är inredningen och atmosfären balanserad och hemsk. Det dubbla höga vardagsrummet ligger på bottenvåningen. Den lilla matsalen och det svarta köket ligger på övervåningen.

Köket ser ut som en miniatyrversion av huset, helt svart och med sitt eget sluttande tak. En serie takfönster ger naturligt ljus in i volymerna på övervåningen. Matsalen är liten och ligger i ett hörn med utsikt över innergården.

Samtida hytt med A-ram med dramatisk inredning - DigsDi
Samtida hytt med A-ram med dramatisk inredning |  Badrum fåfänga.
Samtida hytt med A-ram med dramatisk inredning - DigsDi
Borstad mässing 3-4x6 väggram + recensioner |  Låda och fat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*