Eklektiska vardagsrum

Eklektiska vardagsrum

Att välja en viss stil för ditt vardagsrum kan vara ett tufft beslut och ibland kan du inte bestämma dig. Men den goda nyheten är att du inte behöver: du kan bli eklektisk! Eklektik är en blandning av många stilar, en stil som accepterar mönster och färger av olika natur och anpassar dem i en stil för att skapa ett modernt och dramatiskt utseende. Ändå betyder det att det är något som händer här att vara eklektisk, och det finns några tips för att få det rätt.

Välj en enhetlig färg

En färg ska fungera som den enhetliga färgen i din design. Detta är särskilt viktigt när man blandar galna färger eller skapar en ovanlig kombination av olika epoker i inredningen – åtminstone kombinera dem med en färg! Oavsett om din favoritfärg är olivgrön eller benvit, fortsätt att komma tillbaka till den när du dekorerar för ett sammanhängande utseende.

Blanda texturer

Inkluderar grova och släta strukturer ger intresse för ett inre utrymme, särskilt om du väljer en enkel färgpalett. Det är viktigt att kombinera texturer, men det finns också utrymme att använda en struktur minst tre gånger på olika platser i hela huset för ett sammanhängande utseende.

Öva balans

Gör det till ditt mål att hitta en balans mellan skala och symmetri. Liknande linjer skapar designharmoni, även om delarna har olika stilar, texturer eller från olika epoker. Ge inte bort organisationen för mångfald: när du bestämmer dig för inredningen som du ska införliva i din mångsidiga design, glöm inte att utrymmet är avsett att leva. Titta på korgar, bokhyllor, dryckesfack och kortbord. Dessa element ger ditt rum en mysig, hemtrevlig atmosfär.

Inkludera negativt utrymme

När det gäller en eklektisk dekorationsstil vet du att ditt öga behöver en plats att vila på. ”Håll några utrymmen tomma på hyllor och bord och titta på konturen i ett antal konstverk för en intressant form av väggen bakom.

Skapa ett fokus

Även om den eklektiska stilen innebär att kombinera stilar och perioder genom en mängd olika element, bör det kurerade utseendet inte vara suddigt. Skapa din kontaktpunkt med ett iögonfallande element – som en accentvägg, öppen spis eller ett djärvt dekorativt föremål.

Rottingmöbler |  Inredning och design |  Heminredning |  Eklektisk.
75 vackra eklektiska vardagsrumsbilder och idéer - september.
Faux Python Table - Eklektisk - vardagsrum - Socialt samhälle |  Hem .
15 Eklektisk design och heminredning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*