Dunjackor

Dunjackor

Dunjackor är extra tjocka och varma jackor för vinter eller skidåkning. Den goda värmeisoleringen hos en dunjacka motiveras främst av bearbetningen och dunfjädrarna som används för foder, t.ex. gåsdun.

Klassificering av kategori dunjackor

Knappast någon annan jacka känns lika varm och ändå lätt som en dunjacka.

egenskaper

Både det yttre och det inre tyget är okänsliga för regn och vatten. Den fyllda dunen ger redan sina ursprungliga ägare – främst ankor och gäss – en behaglig kroppsvärme. De har bara en kort köl och långa, mjuka och flexibla fjädergrenar.

Deras speciella form skapar en luftkudde mellan dem för perfekt värmeisolering. Klädindustrin använder denna effekt eftersom dunjackor endast använder fjädrar av hög kvalitet och dessa används också i stora mängder.

Högkvalitativa dunjackor tillverkas med en speciell teknik som förhindrar att det bildas kalla broar i sömmarna mellan de enskilda kamrarna och därmed säkerställer maximal värme.

design

Förutom den höga komfortnivån imponerar dunjackor också med sin sportiga, moderna design, som betonas av sömmarna mellan kamrarna. Som den perfekta vinterjackan har de nästan alltid en huva och manschetter, fållar och krage-lösningar. På grund av sin låga vikt tillåter de en hög grad av rörelsefrihet och är den perfekta följeslagaren för sport och spel.

Dunjackor är till stor del gjorda av den naturliga dunprodukten, som till skillnad från ull inte rengör sig själv. Vård bör därför överlåtas till professionella rengöringsmedel.

Packable Downjacket Man - Dunjackor - Dainese (Officia
De 12 bästa dunjackorna av 20
Gåsdunjackor för män |  Packbar lättviktsisolering.
woolrich RED PUFFY ALQUIPPA DOWN JACKA finns på www.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*