Dolphin Tattoos Designs Betydelser

Dolphin Tattoos Designs Betydelser

Delfin tatuering måste vara en av de mörka hus tatueringar som inte är mainstream när det gäller popularitet men har fått mycket beröm och kärlek bland tatueringsälskare. I det här blogginlägget ska jag dela några av de bästa tatueringsidéerna för delfiner med dig. Men innan det, låt oss prata om de intressanta betydelserna av delfintatueringar.

Dolphin tatuering mening

Delfintatueringar har många olika betydelser. Dessa betydelser kommer från delfinernas karaktär och även från myter och berättelser om dem. Om du funderar på att ta en delfintatuering, låt oss först titta på följande betydelser förknippade med delfiner och besluta om de passar din karaktär.

intelligens

Delfintatueringar har många olika betydelser. Som en av de mest intelligenta varelserna i världen (vissa tror till och med att delfiner är smartare än människor), har delfinerna naturligtvis den symboliska betydelsen av intelligens.

fred

I myter som kom från sjömän för länge sedan räddade delfiner seglarnas liv genom att rädda dem från att drunkna och föra dem hem. Vänligheten och det fredliga förhållandet mellan delfiner och människor över tid gör dem till en symbol för fred.

Närhet till familjen

På grund av det faktum att delfinerna alltid tycks simma tillsammans i grupper, används delfinerna ofta för att symbolisera närhet till familjen.

lekfullhet

Delfinernas söta utseende och intrycket att de alltid spelar, hoppar in och ut ur vattnet ger delfinerna en symbolisk betydelse av lekfullhet.

Dessutom har delfinen från antika grekiska berättelser Guds symboliska betydelse. Soldelfinen, delfinen som visas med solen och måndelfinen, en som visas med månen, används för att representera två grekiska gudar, nämligen Apollo och Afrodite. Apollo eller soldelfinen står för hälsa och återfödelse, medan Afrodite eller måndelfinen står för drömmar och dold kraft.

Med så många positiva betydelser och vackert utseende är delfintatueringar inte konstigt. Låt oss nu titta på några av de vackraste designerna.

Dolphin navel tatuering

Dolphin navel tatuering design

Jag ska börja listan med en typiskt inte så populär placering och det är en enkel, liten delfintatuering runt naveln. Anledningen till att denna placering fungerar så bra för delfintatuering beror på hur formen på en delfin ser ut som en del av en cirkel. En cirkel som omger en punkt som är naveln är en vacker och ikonisk form. Det är därför delfintatueringen runt naveln ser bra ut och är vettigt.

Delfintatuering på axelryggen

Dolphin Tattoo Design Back Shoulder

En fin placering för delfintatueringen är axelns baksida. En liten till medelstor delfintatuering fungerar underbart, antingen som en enkel eller dubbel delfintatuering.

Sol delfin tatuering på låret

Sol delfin tatuering på benet

Som nämnts ovan representerar sol- eller soldelfintatuering hälsa och återfödelse. Det är en tatueringidé som representerar människor som får en andra chans efter en karriär eller hälsokris.

Moon Dolphin tatuering på axeln

Moon dolphin tatuering på sidan av axeln

Å andra sidan är en måne- eller måndelfintatuering för dem som vill låsa upp sin inre dolda kraft för att göra sina drömmar till verklighet.

Delfintatuering bakom örat

Delfintatuering bakom örondesign

För en tatuering bakom örat fungerar en liten, enkel form vanligtvis bäst, och en liten delfintatuering är ett perfekt exempel på detta. Det ser väldigt söt ut och snygg med genomborrade öron. Det här är en härlig tatueringsidé som du subtilt kan flagga genom att knyta en hästsvans.

Hjärtformad delfintatuering på nedre delen av ryggen

Sun dolphin tattoo nedre rygg design

Att ha en delfintatuering på nedre delen av ryggen fungerar också underbart. En av de mest populära idéerna för delfintatuering är en hjärtformad tatuering som innehåller två delfiner som kysser. I det här fallet kan den användas för att uttrycka närhet till din familj eller din andra hälft.

Delfintatuering i midjan

Två delfintatueringar i midjan

För dem som har en kurvig midja är det en bra idé att få delfintatuering i midjan. Delfinernas kurvor passar bara riktigt bra med midjan och det gör det till en fin placering för tatueringen.

Dolphin armband tatuering

Dolphin tatuering armband

Eftersom delfiner bara ser vackra ut i blått ser en tatuering av delfinarmband ut som ett vackert armband av blå diamanter. Om du gillar en söt och lekfull armbandstatuering är det här något du bör tänka på.

Moder dotter delfin tatuering

Moder dotter delfin tatuering

Som en symbol för familjens närhet till delfinen kan en dubbel delfintatuering användas för att uttrycka det nära förhållandet mellan en mor och en dotter.

Efter att ha pratat om många idéer för delfintatuering, låt oss titta på några andra vackra tatueringsidéer som kombinerar delfiner och andra meningsfulla symboler.

Dolphin Rose Tattoo

Dolphin Rose Tattoo Design

Rosetatueringen är definitivt en av de mest populära tatueringsidéerna, om inte den mest populära. Kombinationen av ros och delfin gör inte bara tatueringen väldigt visuellt tilltalande utan bär också betydelsen av en person som värdesätter kärlek, skönhet och intelligens. Om du vill lära dig mer om rosatatueringar, kolla in vårt tidigare blogginlägg om de bästa rosattatueringsdesignerna.

Dolphin Music Note Tattoo

Delfin musikaliska tatuering design

Delfinen och musiknoten passar perfekt med denna underbara tatueringsdesign. Musiknoten ser inte bara bra ut, den betonar också delfinens lekfullhet.

Delfin ankertatuering

Dolphin anchor tattoo design

Både delfinen och ankaret är anslutna till havet. Det är vettigt att de förekommer tillsammans. Dessutom har ankaret den symboliska betydelsen av lojalitet. Sammantaget kan delfinankertatuering innebära att hålla sig trogen mot familjen.

Delfin och hawaiisk blommatatuering

Dolphin Hawaii blomma tatuering design

Som nämnts i ett tidigare blogginlägg om de bästa hawaiianska blommatatueringsidéerna är delfiner och hawaiianska blommatatueringar en vacker tatueringsidé som uttrycker skönhet, renhet och intelligens.

Delfiner är söta och intelligenta varelser som är allmänt älskade. Med de djupa betydelserna av intelligens, fred och familj är delfintatuering en av de bästa icke-vanliga tatueringsidéerna. Hoppas du gillade listan jag har sammanställt. Om du gillar detta blogginlägg, kolla in våra andra artiklar om tatuering och outfitidéer också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*